Wat is een no follow link?

Wat zijn no follow links?

No follow links zijn een ander type hyperlink dat in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en linkbuilding veel aandacht krijgt. Maar wat zijn no follow links precies en wat is hun impact op je website? In dit artikel leggen we uit wat no follow links zijn, waarom ze gebruikt worden en hoe je ze kunt herkennen. We laten ook zien hoe je no follow links kunt toevoegen in WordPress.

Wat zijn no follow links?

Wat is een no follow backlinks? no follow links zijn hyperlinks die zoekmachines instrueren om geen linkwaarde door te geven van de ene webpagina naar de andere. Wanneer een no follow link naar jouw website wordt geplaatst, zal de zoekmachine de link niet volgen en geen waarde toekennen aan jouw pagina. Dit betekent dat no follow links geen directe invloed hebben op je SEO.

Veel websites die gericht zijn op SEO en wel extern willen linken gebruiken no follow links om zoveel mogelijk ‘SEO waarde’ op hun eigen website te houden. Wanneer je wel wilt dat een zoekmachine een link volgt kun je een do follow attribuut toevoegen aan de link. Wanneer je geen attribuut toevoegt aan de HTML van een link is dit standaard een do follow link.

Waarom worden no follow links gebruikt?

no follow links worden vaak gebruikt om de volgende redenen:

• Het toevoegen van een no follow-attribuut aan links helpt bij het beheersen van de linkjuice-stromen op een website.
  • Webmasters kunnen no follow links gebruiken om externe links aan te geven die ze niet volledig willen onderschrijven of vertrouwen.
  • Sommige websites, zoals sociale mediaplatforms en online forums, maken standaard gebruik van no follow links om spam en misbruik te voorkomen. Als dit soort platforms wel gebruik zouden maken van do follow links zouden mensen massaal links op deze websites gaan plaatsen omdat deze links waarde hebben.

Hoe herken je no follow links in HTML?

In HTML kunnen no follow links worden aangegeven met behulp van het “rel” (relatie) attribuut. Hier is een voorbeeld van hoe een no follow link eruitziet in HTML:

<a href=”http://www.example.com” target=”_blank” rel=”nofollow”>Klik hier</a>

In dit voorbeeld wordt de “rel” attribuutwaarde ingesteld op “nofollow”, wat aangeeft dat dit een no follow link is. De andere attributen, zoals “href” voor de URL en “target” voor het openen van de link in een nieuw venster, kunnen nog steeds aanwezig zijn.

Hoe voeg je no follow links toe in WordPress?

Als je een no follow link wilt toevoegen in WordPress, volg dan deze stappen:

1. Ga naar het bericht of de pagina waar je de link wilt toevoegen.
  2. Selecteer de tekst of afbeelding die je wilt linken en klik op de knop “Link invoegen/bewerken” in de werkbalk van de editor.
  3. Voer de URL van de bestemmingspagina in het veld “URL” in.
  4. Klik op “Link toevoegen” om de link toe te voegen.
  5. Om de link als No Follow in te stellen, klik je op het tandwielicoon naast de URL en selecteer je “Geavanceerd”. Vervolgens vink je het vakje “No Follow” aan.
do follow link in wordpress

Hoe kun je no follow links zien?

Om te controleren of een link een no follow link is, kun je de broncode van een webpagina bekijken. Volg deze stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de link waarin je geïnteresseerd bent en selecteer “Element inspecteren” of “Inspecteren”.
  2. Zoek in de HTML-code naar de <a> tag van de link.
  3. Controleer of er een “rel” attribuut is en of de waarde ervan “nofollow” is. Als dat het geval is, is de link een no follow link.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *