Home » Kennisbank » Wat zijn linkbuilding teksten?

Wat zijn linkbuilding teksten?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat zijn linkbuilding teksten?

Wat zijn linkbuilding teksten? Linkbuilding teksten zijn artikelen of blogpost die zijn gemaakt voor linkbuilding. Het doel van deze teksten? Andere websites naar jouw website laten linken in een artikel dat jij aanlevert (ook wel vaak een gastblog genoemd).

Linkbuilding is een SEO-strategie. SEO staat voor Search Engine Optimization. Het gaat over het beter vindbaar maken van je website in de organische zoekresultaten van Google. Hoe? Door Google zo blij mogelijk te maken met jouw website.

Het plaatsen van backlinks is een onderdeel van de off page SEO. Ze tonen aan zoekmachines dat jouw content waardevol is. Kwaliteit telt en daarom is het belangrijk om goed geschreven, relevante linkbuilding teksten te publiceren wanneer je een gastblog plaatst.

Verschil met normale tekst

Maar wat is het verschil tussen een normale tekst en een linkbuilding tekst? Met een linkbuilding tekst wordt meestal een tekst bedoeld van lage(re) kwaliteit die alleen is bedoeld voor het plaatsen van een blog met hierin een link. Vaak is het hoofddoel van deze teksten niet dat mensen daadwerkelijk deze teksten gaan lezen, maar zijn ze vooral bedoeld om een backlink in te verwerken. Vaak kan je om deze reden dit soort teksten voor heel weinig geld al krijgen en worden ze in sommige gevallen geschreven met AI. 

Deze teksten van lage kwaliteit worden vaak op websites geplaatst die niet heel veel bezoekers hebben of worden ergens ‘verstopt’ op een grote website.

Uiteraard is het een beter idee om altijd een artikel van hoge kwaliteit aan te leveren. Een goed artikel doet het beter in de zoekresultaten en Google zal hierdoor de backlink ook waardevoller vinden. 

Hoe schrijven we linkbuilding teksten?

Nu je precies weet wat linkbuilding teksten zijn vertellen we je hoe je zo’n tekst het beste kunt schrijven. Hoe schrijven we linkbuilding teksten? Volg deze stappen:

  1. Onderwerp kiezen: Begin met een relevant onderwerp. Het moet aantrekkelijk zijn. En het moet verband hebben met jouw website. Wil je bijvoorbeeld linken naar een pagina over kattenbakken en ga je de ankertekst kattenbakken gebruiken? Schrijf dan bijvoorbeeld een linkbuilding tekst over waar je op moet letten bij het kopen van een kattenbak.
  2. Doe onderzoek: Zoek uit welke vragen jouw publiek stelt. Wat willen ze weten? Welke problemen willen ze oplossen? Als het over een product gaat is iets van een koopgids bijvoorbeeld altijd goed! 
  3. Zoekwoorden vinden: Gebruik hulpmiddelen. Ahrefs Keyword Generator is een voorbeeld. Zoek naar zoektermen die mensen gebruiken wanneer ze iets opzoeken in een zoekmachine zoals Google. Deze zoekwoorden moeten uiteraard wel te maken hebben met het onderwerp. Echter hoef je dit onderzoek vaak al niet meer te doen, omdat je dit al hebt gedaan toen je de pagina waar je naartoe gaat linken schreef.
  4. Tekst schrijven: Maak een tekst die antwoord geeft op de vragen van jouw publiek. Gebruik de keywords. Maar let op: niet te veel! Let op wanneer je de tekst schrijft dat je ervoor zorgt dat de tekst fijn te lezen is en begrijpelijk is voor Google. Gebruik duidelijke zinnen, tussenkopjes en koppen om je tekst structuur te geven. 
  5. Afbeelding zoeken: Naast een tekst voor een artikel voor linkbuilding heb je vaak ook afbeeldingen nodig Voor linkbuilding worden vaak websites zoals Pexels gebruikt. Hier kun je gratis stock afbeeldingen krijgen. Zoek hierop een relevante afbeelding die past bij het onderwerp van je website.
  6. Links toevoegen: Voeg externe links naar jouw website toe in de tekst. Maar pas op: de links moeten wel relevant zijn! Bekijk ook of je no follow of do follow links wilt plaatsen (do follow, is standaard en dit is het beste voor linkbuilding)
  7. Publiceren: Plaats het artikel op de website naar wens. Heb je geen website waar je op kan plaatsen? Meld je dan gratis aan op ons linkbuilding platform. Op ons platform kun je makkelijk duizenden blogs plaatsen tegen een kleine vergoeding op veel verschillende soorten websites die openstaan voor gastartikelen. 

Voorbeelden van linkbuilding teksten

Je vraagt je nu misschien af: zijn er linkbuilding teksten voorbeelden? Ja, die zijn er! Een gastblog over gezonde recepten kan links bevatten naar een voedingssite. Een review van een nieuw product kan linken naar de website van de fabrikant.

Elke tekst die op een slimme, natuurlijke manier links bevat, kan werken. Maar onthoud: kwaliteit telt ook. Als je artikel van hoge kwaliteit is dan, zal Google mogelijk die backlink die je hier in verwerkt zwaarder laten wegen dan wanneer je een slecht artikel plaatst van lage kwaliteit. Wil je dus het maximale uit je linkbuilding budget halen? Schrijf dan een kwalitatief artikel! 

Samenvatting

Linkbuilding teksten zijn belangrijk. Ze kunnen jouw website een boost geven. Ze kunnen meer bezoekers trekken. Maar ze moeten goed geschreven zijn. Ze moeten relevante links bevatten. En ze moeten antwoorden geven op de vragen van jouw publiek. Volg de stappen. En kijk naar de voorbeelden. Dan ben je op weg naar succes met je eigen linkbuilding teksten!

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven