Home » Kennisbank » Wat is tier linkbuilding? 

Wat is tier linkbuilding? 

Laatste update

Wat is tier linkbuilding?

Als je bekend bent met SEO en linkbuilding, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het begrip ’tier linkbuilding’. Tier linkbuilding is een andere benadering voor het verkrijgen van backlinks, die gebruikt wordt om de autoriteit en ranking van een website te verhogen. In dit artikel gaan we dieper in op wat tier linkbuilding precies is, het verschil met traditionele linkbuilding, waarom het belangrijk is en wat de voordelen en nadelen ervan zijn.

Traditionele linkbuilding versus tier linkbuilding

Laten we beginnen met het verschil tussen traditionele linkbuilding en tier linkbuilding. Traditionele linkbuilding richt zich op het krijgen van backlinks van hoge kwaliteit van relevante en autoritaire websites. Het idee van traditionele linkbuilding is om deze backlinks rechtstreeks naar je eigen website te laten verwijzen, om zo je eigen autoriteit en ranking te verbeteren van je website (SEO).

Maar wat is tier linkbuilding? Het is een linkbuilding strategie waarbij je backlinks op verschillende niveaus of “tiers” krijgt. Deze tiers dienen als een soort buffer tussen je eigen website en de backlinks van hoge kwaliteit die je wilt krijgen.

Het idee hierachter is dat de tiers de linkwaarde opbouwen en doorgeven aan je hoofdwebsite, waardoor de impact van de backlinks die uiteindelijk naar je hoofdwebsite gaan worden vergroot. Bij tier linkbuilding plaats je dus backlinks naar je backlinks om deze dus als het ware te versterken.

Hiermee plaats je vaak backlinks die mogelijk riskant kunnen zijn voor je website, niet direct naar je hoofdwebsite, maar via andere backlinks die verwijzen naar je website. Hierdoor plaats je alleen hele sterke websites alleen naar je hoofd website en maak je die backlinks nog sterker door de ondersteunende backlinks.

Is dit goed voor je SEO?

Is deze soort van linkbuilding goed voor je SEO? Tier linkbuilding is in principe goed voor je SEO omdat het je je linkbuilding naar een hoger niveau tilt. Echter moet je nog steeds kwalitatieve backlinks plaatsen.

Tier 1, Tier 2 en Tier 3

Bij tier linkbuilding worden backlinks verdeeld over verschillende niveaus, die bekend staan als tiers. Hier is een overzicht van de verschillende tiers:

  • Tier 1: Dit is het hoogste niveau en dit zijn de directe backlinks naar je hoofdwebsite. Deze backlinks moeten van hoge kwaliteit en relevant zijn.
  • Tier 2: Dit niveau bestaat uit backlinks die naar de tier 1 backlinks gaan. Ze dienen als ondersteuning voor de tier 1 backlinks en bouwen zo de linkwaarde verder op.
  • Tier 3: Tier 3 bestaat uit backlinks die verwijzen naar de tier 2 backlinks. Ze versterken de linkwaarde van de tier 2 backlinks en vergroten de impact op je hoofdwebsite.

De hoofdwebsite waar het uiteindelijk om draait, wordt in tier linkbuilding ook wel de money website genoemd. Deze wordt zo genoemd omdat dit de website is waarmee het geld verdiend wordt. De rest van de websites in deze tiers zijn niet voor geld, maar voor het ondersteunen van de money website.

Het aantal tiers dat je gebruikt, kan variëren, maar de algemene benadering is om een natuurlijk en geleidelijk groeiend linkprofiel op te bouwen. Vaak worden backlinks van relatief lage kwaliteit naar tier 3 gedaan en worden goede backlinks naar tier 1 gedaan.

Makkelijk tier linkbuilden

Via ons linkbuilding platform kun je makkelijk tier linkbuilden. Tier linkbuilding klinkt heel moeilijk, maar is eigenlijk vrij eenvoudig. Een methode om te tier linkbuilden is:

  1. Koop een blog van hoge kwaliteit via ons linkbuilding platform. 
  2. Plaats backlinks via ons platform naar je bestaande backlinks. 
  3. Plaats vervolgens weer backlinks naar de bovenste tier.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven