Wat is Organisch Verkeer?

Wat is Organisch Verkeer?

Heb je je ooit afgevraagd hoe websites als magneetjes mensen aantrekken zonder dat ze met enorme advertentiebudgetten zwaaien? Dat fenomeen heeft een naam: organisch verkeer. 

Wat is de betekenis van organisch verkeer? Organisch verkeer is als die gratis taart die je plotseling voor je deur vindt zonder dat je het ooit hebt besteld. Het is het soort verkeer dat je website bezoekt via de niet betaalde zoekresultaten (doormiddel van SEO) op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo, zonder dat je daarvoor direct betaalt. Het is als een onverwachte gast op je digitale feestje.

Betekenis van Organisch Verkeer

Stel je voor dat je een reisgids voor je website zou maken. Organisch verkeer zou een van de hoofdrolspelers zijn. Het is het aantal bezoekers dat je website ontvangt door simpelweg op links in de zoekresultaten van zoekmachines te klikken. Deze bezoekers komen niet rechtstreeks binnen via betaalde advertenties, sociale media of andere bronnen. Hoe krijg je organisch verkeer? Organisch verkeer komt door SEO inspanningen. Door deze SEO inspanningen word je beloond door Google of een andere zoekmachine door hoog in de SERP te staan. 

Soorten Verkeer

Nu je de basis van organisch verkeer kent, laten we eens kijken naar de verschillende smaken ervan. 

Er zijn twee belangrijke bronnen van organisch verkeer: zoekmachines en verwijzende websites.

  • Zoekmachineverkeer: Dit is als een digitale schattenjacht. Wanneer iemand een zoekopdracht invoert – laten we zeggen “beste hondentrainingstips” – en jouw website verschijnt bovenaan de zoekresultaten, dan heb je de jackpot gewonnen. Mensen klikken op je link en voilà, organisch verkeer. Let dus op dat dit geen betaalde zoekresultaten zijn in zoekmachines. 
  • Verwijzend verkeer: Stel je voor dat andere websites naar jouw site linken omdat ze je content goed vinden. Dat is als een vriend die je aanbeveelt bij anderen. Wanneer mensen van die andere sites naar jou springen, creëer je verwijzend organisch verkeer.

Hoe krijg je meer Organisch Verkeer?

Ah, nu wordt het interessant! Het vergroten van je organische verkeer is als het laten groeien van een plant – het vergt wat zorg en geduld, maar de beloning is het waard. De hoofdmanier om dit te doen is door middel van SEO. SEO is het optimaliseren van pagina’s en het zo aantrekkelijk mogelijk zien te maken om zo hoog mogelijk in de SERP te laten komen. Dit kan door 

  • Slimme keywords: Denk aan zoekwoorden als de magische woorden die deuren openen naar je website. Doe onderzoek naar zoekwoorden die mensen vaak intypen in zoekmachines. Gebruik tools zoals de Zoekwoordplanner van Google om de juiste zoekwoorden te vinden en in je inhoud te verwerken of onze gratis zoekwoorden onderzoek tool.
  • De beste content: Als je website een boek was, zou inhoud de held van het verhaal zijn. Creëer epische, nuttige en boeiende inhoud die mensen willen lezen, delen en aanbevelen aan anderen. Of het nu gaat om informatieve artikelen, boeiende blogposts of grappige video’s, content is king.
  • Backlinks bouwen: Herinner je je die verwijzende websites nog? Ze zijn als cheerleaders die je aanmoedigen in de digitale arena. Werk aan het verkrijgen van kwaliteitsvolle backlinks van relevante en kwalitatieve websites. Dit vertelt zoekmachines dat jouw site betrouwbaar en waardevol is. Dit proces van het verkrijgen van backlinks word ook wel linkbuilding genoemd en is enorm belangrijk voor je SEO. Op ons platform kun je makkelijk beginnen met linkbuilding
  • Optimaliseer voor Zoekmachines: Dit is als het opruimen van je kamer voordat je gasten ontvangt. Gebruik relevante zoekwoorden in je titels, koppen en inhoud. Maak je website snel en mobielvriendelijk. Verbeter de gebruikerservaring, zodat mensen langer op je site blijven hangen. Dit optimaliseren voor zoekmachines wordt ook wel SEO optimalisatie genoemd en kan worden opgedeeld in on-page SEO en off-page SEO.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven