Home » Kennisbank » Wat is organisch verkeer?

Wat is organisch verkeer?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is Organisch Verkeer?

Inhoudsopgave

Wat is de betekenis van organisch verkeer? Het is het soort verkeer dat je website bezoekt via de niet betaalde zoekresultaten (door middel van bijvoorbeeld SEO) op zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, Bing en Yahoo.

Betekenis van organisch verkeer

Bij organisch verkeer krijg je je verkeer dus op een organische manier binnen, zonder hiervoor te betalen.

Maar hoe krijg je organisch verkeer? Organisch verkeer krijg je door het doen van SEO optimalisatie. Door je website SEO optimaal te maken word je beloond door Google of een andere zoekmachine door hoog in de organische zoekresultaten te staan.

Organische verkeer ontvangen door SEO optimalisatie

Soorten verkeer

Er zijn twee belangrijke bronnen van organisch verkeer: zoekmachines en verwijzende websites.

  • Zoekmachineverkeer: Dit zoekmachineverkeer krijg je wanneer iemand een zoekopdracht invoert met bijvoorbeeld de zoekterm “beste hondentrainingstips” en jouw website verschijnt bovenaan de organische zoekresultaten. Als mensen dan klikken op jouw zoekresultaat ontvang je dus organisch verkeer.
  • Verwijzend verkeer: Stel je voor dat andere websites naar jouw website linken omdat ze je content goed vinden. Wanneer mensen van die andere sites naar jouw website gaan, creëer je dus ook organisch verkeer. Dit kan zijn op andere websites, maar dit kan ook bijvoorbeeld zijn, omdat mensen jou tegenkomen op social media.

Hoe krijg je meer organisch verkeer?

Organisch verkeer is dus eigenlijk gratis verkeer op je website. Het vergroten van je organische verkeer kan dus heel nuttig voor je website zijn. De hoofdmanier om dit te doen is door middel van SEO. SEO is het optimaliseren van pagina’s op je website en het zo aantrekkelijk mogelijk zien te maken om zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te laten komen. Dit kan door: 

  • Keywords gebruiken: Ten eerste moet je zoekwoorden gebruiken op de pagina’s waar zoekvolume op zit. Doe onderzoek naar zoekwoorden die mensen vaak intypen in zoekmachines. Gebruik tools zoals de Zoekwoordplanner van Google om de juiste zoekwoorden te vinden en in je content van je pagina te verwerken.
  • De beste content: Maak goede, nuttige en boeiende content die mensen willen lezen, delen en aanbevelen aan anderen. Of het nu gaat om informatieve artikelen, boeiende blogposts of grappige video’s, content is king. Het doel van Google is tenslotte de beste content bieden voor een zoekopdracht, dus je moet simpelweg de beste content aanbieden op een bepaald zoekwoord.
  • Linkbuilding: Werk aan het verkrijgen van backlinks van relevante en kwalitatieve websites. Dit vertelt zoekmachines dat jouw site betrouwbaar en waardevol is. Dit proces van het verkrijgen van backlinks word ook wel linkbuilding genoemd en is enorm belangrijk voor je SEO. Op ons linkbuilding platform kun je makkelijk beginnen met linkbuilding. Je kunt dit ook volledig aan ons uitbesteden.  
  • Optimaliseer voor zoekmachines: Gebruik relevante zoekwoorden in je titels, koppen en content. Maak je website snel en mobielvriendelijk. Verbeter de gebruikerservaring, zodat mensen langer op je site blijven hangen. Dit optimaliseren voor zoekmachines wordt ook wel SEO optimalisatie genoemd en kan worden opgedeeld in de on page SEO, off page SEO en technische SEO.
Hoe krijg je meer organisch verkeer?
Wat is organisch verkeer?

Organisch verkeer is verkeer dat je ontvangt via een zoekmachine zonder hiervoor te betalen.

Hoe krijg je organisch verkeer?

Organisch verkeer ontvang je door hoog in de organische zoekresultaten te staan. Hoog in de organische zoekresultaten kom je door SEO.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven