Home » Kennisbank » Wat is Link Earning?

Wat is Link Earning?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is Link Earning?

In dit artikel gaan we dieper in op het concept van “link earning” en ontdekken we waarom dit zo belangrijk is voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). We beginnen met een feitelijke uitleg van wat link earning is en waarom het belangrijk is voor jouw online aanwezigheid in de zoekresultaten. Vervolgens zullen we deze informatie verrijken met boeiende voorbeelden om het begrip te verduidelijken.

Betekenis

Link earning, ook wel bekend als een onderdeel van linkbuilding, is een belangrijk aspect van een goede off page SEO strategie. Het verwijst naar het proces waarbij je waardevolle, relevante en organische links naar jouw website verkrijgt zonder dat je hier naar vraagt. Deze links worden niet gekocht of kunstmatig gegenereerd, maar verdiend op basis van de kwaliteit van jouw content en de autoriteit van jouw website.

Dus wat is link earning? Het ‘verdienen’ van backlinks zonder hier op een manier om te vragen. Vaak omdat je bepaalde waardevolle content hebt waar andere naar linken. 

Link earning draait om het creëren van waardevolle content die anderen willen delen en waar naar wordt gelinkt. Het is als het winnen van het vertrouwen van jouw online community, waardoor ze graag naar jou verwijzen als een betrouwbare bron.

Voorbeelden van bedrijven die veel links ‘verdienen’ zijn bedrijven zoals CBS omdat ze met feitelijke onderzoeken komen die veel waarde leveren in andere artikelen.

Nu we weten wat link earning inhoudt, laten we eens kijken naar de betekenis ervan. Het is eigenlijk de tegenhanger van “link spamming,” waarbij mensen proberen zoekmachines voor de gek te houden door talloze irrelevante links naar hun site te plaatsen. Dit kan leiden tot straffen van zoekmachines en slechte gebruikerservaringen.

Link earning is goed voor zowel zoekmachines als gebruikers omdat het:

  • Relevante Informatie Biedt: Door links naar jouw website te verdienen, geef je aan dat jouw content waardevol en relevant is voor anderen.
  • Betrouwbaarheid Opbouwt: Het vertrouwen van zoekmachines en gebruikers in jouw website groeit wanneer anderen naar jou verwijzen als een geloofwaardige bron.
  • Organische Groei Bevordert: In plaats van links te kopen, groeit jouw linkprofiel organisch naarmate jouw content meer erkenning krijgt.
  • Langdurige Resultaten Oplevert: In tegenstelling tot tijdelijke black hat SEO trucs, zorgt link earning voor langdurige resultaten.
  • White Hat SEO: Link Earning is de manier van linkbuilding en de manier van het verkrijgen van backlinks zoals Google het bedoeld heeft. Hierdoor valt dit onder de categorie white hat SEO.

Waarom is Dit Goed voor SEO?

Nu je begrijpt wat link earning is en wat het betekent, laten we eens kijken waarom dit zo waardevol is voor SEO. In feite is link earning de enige goede manier van linkbuilding omdat Google backlinks laat meewegen in het ranken op deze manier bedoeld heeft. Het is de meest duurzame manier van linkbuilding. 

Waarom doet niet iedereen link earning als dit zo goed is voor je SEO? Dit antwoord is simpel: omdat link earning enorm moeilijk is. Veel websites zullen nooit een gratis externe link naar je plaatsen, ook al zou je het misschien wel verdienen. Om op deze manier ‘genoeg’ backlinks te verzamelen om van je concurrent te winnen is eigenlijk bijna niet te doen. 

Conclusie

Link earning is geen truc, maar een duurzame strategie voor SEO. Het draait allemaal om het maken van waardevolle content die anderen willen delen, waardoor je niet alleen waardevolle links naar jouw website verdient, maar ook autoriteit en erkenning opbouwt. Dus, vergeet het idee van snel succes en investeer in het verdienen van jouw plaats in de online wereld door middel van link earning. Je zult de vruchten ervan plukken op de lange termijn.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven