Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Een externe link, ook wel een uitgaande link genoemd, is een hyperlink die naar een doel op een ander domein leidt. Deze links verbinden webpagina’s met externe sites of domeinen. Ze zijn een essentieel onderdeel van het internet, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk informatie kunnen bereiken op andere websites. Het doel van linkbuilding is het verzamelen van externe links en worden deze links vaak backlinks genoemd.

Hoe werken externe links?

Externe links dragen geloofwaardigheid en zoekmachine reputatie over aan de gelinkte site. Dit betekent dat wanneer een website linkt naar jouw website, dit kan worden gezien als een stem van vertrouwen naar jouw website toe, wat kan helpen om de zichtbaarheid van jouw site in zoekmachines zoals Google te verhogen.

Het beheren van externe links is belangrijk voor het verhogen van rankings in de organische zoekresultaten (SEO). Google gebruikt externe links als een maatstaf voor populariteit en ranking. Betrouwbaarheid, populariteit, inhoud en de anchor text zijn factoren die meespelen bij de ranking kracht van een externe link.

Externe links in HTML

In HTML ziet een externe link er als volgt uit:

<a href="https://www.voorbeeldwebsite.com">Dit is een externe link</a>

In dit voorbeeld is “https://www.voorbeeldwebsite.com” de URL van de externe website waarnaar je linkt, en “Dit is een externe link” is de ankertekst die gebruikers zien en kunnen klikken om naar de externe website te gaan. Naast dit kun je ook nog andere attributen toevoegen zoals: no follow of do follow en of het een gesponsorde externe link is.

Waarom zijn externe links belangrijk?

Externe links zijn belangrijk voor gebruikers als zoekmachines. Voor gebruikers bieden ze een manier om aanvullende informatie te vinden die relevant is voor de inhoud die ze momenteel bekijken. Daarnaast kan je door middel van een externe link de bron vermelden en schend je geen auteursrechten.

Voor zoekmachines helpen externe links bij het bepalen van de populariteit en relevantie van een website, wat invloed heeft op hoe hoog de website wordt gerangschikt in de zoekresultaten. Hierbij wordt er vaak gepraat over linkbuilding en backlinks. Op ons platform kun je makkelijk artikelen en links publiceren om externe links te verkrijgen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven