Home » Kennisbank » Wat is een externe link?

Wat is een externe link?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is een externe link?

Een externe link, ook wel een uitgaande link genoemd, is een hyperlink die naar een andere website leidt. Deze links verbinden webpagina’s met andere websites of domeinen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het internet, omdat bezoekers snel en gemakkelijk informatie kunnen vinden op allerlei websites. Naast dat het websites met elkaar verbindt, zijn externe link ook belangrijk voor de off page SEO (linkbuilding). Het doel van linkbuilding is het verzamelen van externe links en worden deze links vaak backlinks genoemd.

Wanneer je een externe link plaatst dan wordt de persoon die klikt op deze link doorverwezen naar een andere website.

Een externe link kan in veel gevallen ook wel een backlink genoemd worden. Deze backlinks kunnen zorgen voor een verbeterde organische positie, omdat dit als het ware een stem van aan andere website naar jouw website is.

Het ontvangen van externe links is belangrijk voor het verhogen van je positie in de organische zoekresultaten (SEO). Google gebruikt externe links als een maatstaf voor je autoriteit.

In externe link word (net als een interne link) opgemaakt in HTML. In HTML ziet een externe link er als volgt uit:

<a href="https://www.voorbeeldwebsite.com">Dit is een externe link</a>

In dit voorbeeld is “https://www.voorbeeldwebsite.com” de URL van de externe website waarnaar je linkt, en “Dit is een externe link” is de ankertekst die gebruikers zien en kunnen klikken om naar de externe website te gaan. Naast dit kun je ook nog andere attributen toevoegen zoals: nofollow of dofollow en of het een gesponsorde externe link is.

Externe links zijn belangrijk voor gebruikers als zoekmachines. Voor gebruikers bieden ze een manier om aanvullende informatie te vinden die relevant is voor de content die op dat moment bekijken. Ook kan je door middel van een externe link de bron vermelden en schend je geen auteursrechten.

Voor zoekmachines helpen externe links bij het bepalen van de populariteit en relevantie van een website, wat weer invloed heeft op hoe hoog de website wordt gerangschikt in de zoekresultaten. Hierbij wordt er vaak gepraat over linkbuilding en backlinks. Op ons platform kun je makkelijk artikelen en links publiceren om externe links te verkrijgen.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven