Home » Kennisbank » Wat is een dofollow link?

Wat is een dofollow link?

Update:

wat is een do follow link?

In de wereld van linkbuilding is er veel te doen over verschillende soorten links, waaronder dofollow links. Maar wat zijn dodollow links eigenlijk en waarom zijn ze belangrijk? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en je laten zien hoe je dofollow links kunt toevoegen in WordPress.

Wat is dofollow?

Wat is dofollow? Dofollow links zijn hyperlinks die zoekmachines toestaan om de link te volgen. Met andere woorden, wanneer een dofollow link naar jouw website wordt geplaatst, zal de crawler de link volgen en waarde toekennen aan jouw pagina door deze link. Dit kan helpen om je off page SEO van je website in de organische zoekresultaten te verbeteren. Als je gaat linkbuilden en backlinks gaat verzamelen dan wil je dus ook dofollow backlinks omdat deze backlinks waarde toekennen en een positief effect op je organische positie hebben.

Dat een link dofollow moet zijn, wordt aangegeven in de HTML van de link. Deze code staat vaak onder een ankertekst

• Ze helpen zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren, omdat je aangeeft wat je wilt dat de zoekmachine doet met deze link.
  • Dofollow links dragen bij aan de autoriteit van je website, wat kan zorgen voor een hogere positie in zoekresultaten.
  • Deze links kunnen zorgen voor een betere gebruikerservaring doordat er wordt aangegeven wat je wilt dat Google gaat doen met de link.

Een do follow link geef je dus aan in HTML. In HTML kunnen dofollow links worden gemaakt door het toevoegen van een attribuut aan de hyperlinkcode. Hier is een voorbeeld van hoe een dofollow link eruitziet in HTML:

<a href=”http://www.jouwwebsite.nl” target=”_blank” rel=”dofollow”>Ankertekst</a>

In dit voorbeeld wordt de “rel” (relatie) attribuutwaarde ingesteld op “dofollow”, wat aangeeft dat dit een do follow link is. Het “href” attribuut bevat de URL van de bestemmingspagina en de ankertekst tussen de <a> tags is de zichtbare tekst van de link. Links in WordPress zijn standaard al dofollow. Dit is echter anders dan wanneer je plug-ins zoals Rankmath of Yoast gebruikt. Bij deze plug-ins worden alle externe links vaak op nofollow gezet, omdat dit mogelijk kan zorgen voor verminderde linkjuice.

do follow link in html

Een link is standaard een dofollow link als je geen code hieraan toevoegd. In WordPress is het toevoegen van een dofollow link eenvoudig. Volg deze stappen:

1. Ga naar het bericht of de pagina waar je deze link wilt toevoegen.
  2. Selecteer de tekst of afbeelding die je wilt linken en klik op de knop “Link invoegen/bewerken” in de werkbalk van de editor.
  3. Voer de URL van de bestemmingspagina in het veld “URL” in.
  4. Klik op “Link toevoegen” om de link toe te voegen.
  5. Om ervoor te zorgen dat de link dofollow is, klik je op de tandwielicoon naast de URL en selecteer je “Geavanceerd”. Vervolgens zorg je ervoor dat “markeer als nofollow” uitstaat.

In WordPress zelf hoef je dus geen code aan te passen en kun je dit gewoon instellen in de instellingen van de link.

do follow link toevoegen wordpress

Om te controleren of een link dofollow is, kun je de broncode van een webpagina bekijken. Volg deze stappen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de link waarin je geïnteresseerd bent en selecteer “Element inspecteren” of “Inspecteren”.
  2. Zoek in de HTML-code naar de <a> tag van de link.
  3. Controleer of er een “rel” attribuut is en of de waarde ervan “dofollow” is. Als dat het geval is, is de link Do Follow.

Ook kun je een Chrome Extensie gebruiken om dit te zien. Een waardevolle Chrome Extensie is Website SEO Checker: Free Audit & Analysis

do follow link bekijken met sitechecker

Dofollow links hebben nut voor je linkbuilding omdat deze waarde opleveren en nofollow links niet. Dus betekent dit dat je alleen maar dofollow links moet plaatsen? Nee, je moet altijd gaan voor een natuurlijk linkprofiel. Zorg voor variatie tussen do follow en no follow backlinks.