wat is een do follow link?

Wat is een do follow link?

In de wereld van linkbuilding is er veel te doen over verschillende soorten links, waaronder do follow links. Maar wat zijn do follow links eigenlijk en waarom zijn ze belangrijk? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en je laten zien hoe je do follow links kunt toevoegen in WordPress.

Wat zijn do follow links? 

Do follow links zijn hyperlinks die zoekmachines toestaan om de linkwaarde, ook wel bekend als linkjuice, door te geven van de ene webpagina naar de andere. Met andere woorden, wanneer een do follow link naar jouw website wordt geplaatst, zal de zoekmachine de link volgen en waarde toekennen aan jouw pagina. Dit kan helpen om de zichtbaarheid en rangschikking van je website in zoekresultaten te verbeteren. Als je gaat linkbuilden en backlinks gaat verzamelen dan wil je dus ook do follow backlinks omdat deze backlinks waarde toekennen en dus nut hebben. 

Dat ik een link do follow moet zijn word aangegeven in de HTML van de link. Deze code staat vaak onder een ankertekst

Het nut van do follow links

 • Ze helpen zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren omdat je aangeeft wat je wilt dat de zoekmachine doet met deze link.
 • Do follow links dragen bij aan de autoriteit van je website, wat kan zorgen voor een hogere positie in zoekresultaten.
 • Ze kunnen zorgen voor een betere gebruikerservaring doordat er wordt aangegeven wat je wilt dat Google gaat doen met de link. 

Hoe zien do follow links eruit in HTML? 

Een do follow link geef je dus aan in HTML. In HTML kunnen do follow links worden gemaakt door het toevoegen van een attribuut aan de hyperlinkcode. Hier is een voorbeeld van hoe een Do Follow Link eruitziet in HTML:

<a href=”http://www.jouwwebsite.nl” target=”_blank” rel=”dofollow”>Ankertekst</a>

In dit voorbeeld wordt de “rel” (relatie) attribuutwaarde ingesteld op “dofollow”, wat aangeeft dat dit een do follow link is. Het “href” attribuut bevat de URL van de bestemmingspagina en de ankertekst tussen de <a> tags is de zichtbare tekst van de link. Links in WordPress zijn standaard al do follow. Dit is echter anders dan wanneer je plug-ins zoals Rankmath of Yoast gebruikt. Bij deze plug-ins worden alle externe links vaak op no follow gezet. 

do follow link in html

Hoe voeg je een Do Follow Link toe in WordPress? 

In WordPress is het toevoegen van een do follow vrij eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Ga naar het bericht of de pagina waar je de link wilt toevoegen.
 2. Selecteer de tekst of afbeelding die je wilt linken en klik op de knop “Link invoegen/bewerken” in de werkbalk van de editor.
 3. Voer de URL van de bestemmingspagina in het veld “URL” in.
 4. Klik op “Link toevoegen” om de link toe te voegen.
 5. Om ervoor te zorgen dat de link Do Follow is, klik je op het tandwielicoon naast de URL en selecteer je “Geavanceerd”. Vervolgens vink je het vakje “Do Follow” aan.

In WordPress zelf hoef je dus geen code aan te passen en kun je dit gewoon instellen in de instellingen van de link. 

do follow link toevoegen wordpress

Hoe kun je do follow links zien? 

Om te controleren of een link do follow is, kun je de broncode van een webpagina bekijken. Volg deze stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de link waarin je geïnteresseerd bent en selecteer “Element inspecteren” of “Inspecteren”.
 2. Zoek in de HTML-code naar de <a> tag van de link.
 3. Controleer of er een “rel” attribuut is en of de waarde ervan “dofollow” is. Als dat het geval is, is de link Do Follow.

Ook kun je een chrome extensie gebruiken om dit te zien. Een waardevolle chrome extentie is Website SEO Checker: Free Audit & Analysis

do follow link bekijken met sitechecker

Do follow links en linkbuilding

Do follow links hebben nut voor je linkbuilding omdat deze waarde opleveren en no follow links niet. Dus betekent dit dat je alleen maar do follow links moet plaatsen? Nee, je moet altijd gaan voor een natuurlijk linkprofiel. Zorg voor variatie tussen do follow en no follow backlinks.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven