Wat is een Deeplink? - Glorypublisher
Home » Kennisbank » Wat is een Deeplink?

Wat is een Deeplink?

Auteur:

Update:

Wat is een Deeplink?

Heb je ooit de term “deeplink” horen vallen en vroeg je je af wat het precies betekent? Nou, je bent niet de enige! Deeplinks zijn een belangrijk onderdeel van het digitale landschap, vooral in termen van websites, apps en zelfs zoekmachineoptimalisatie (SEO). 

In dit artikel duiken we dieper in wat deeplinks zijn, wat ze betekenen, hoe ze werken en waarom ze zo relevant zijn. We gaan zowel feitelijke uitleg als verhelderende voorbeelden gebruiken om je een volledig inzicht te kunnen geven. Dus laten we meteen aan de slag gaan!

Wat is een deeplink? Een deeplink is een hyperlink die rechtstreeks naar een specifieke, diepere pagina of sectie van een website of app verwijst, in plaats van alleen naar de hoofdpagina. 

In makkelijke woorden: het is als een snelkoppeling die je rechtstreeks naar de content brengt waarin je geïnteresseerd bent, zonder door de overkoepelende pagina’s te hoeven navigeren. Dit kan een interne link zijn binnen dezelfde website of een link vanuit een externe bron (externe link of ook wel backlink genoemd).

Deeplinks bieden een meer gerichte en gebruiksvriendelijke ervaring voor de gebruikers. In plaats van bezoekers te laten zoeken naar de informatie waarnaar ze op zoek zijn, worden ze meteen naar de relevante plek geleid. Dit kan de efficiëntie verhogen, de gebruikersbetrokkenheid verbeteren en de kans vergroten dat bezoekers de gewenste actie ondernemen, zoals een aankoop doen of zich abonneren op een nieuwsbrief.

Om dit concept duidelijk te maken, laten we een voorbeeld bekijken. Stel je voor dat je een online kledingwinkel hebt genaamd “FashionFinds.” Je hebt verschillende categorieën kleding, waaronder shirts, broeken en schoenen. Nu wil je een specifiek shirt met een opvallend patroon in de schijnwerpers zetten.

Een deeplink zou rechtstreeks naar dat specifieke shirt kunnen verwijzen, in plaats van gewoon naar de startpagina van de website. Dit betekent dat wanneer gebruikers op de deeplink klikken, ze meteen op de pagina van het betreffende shirt terechtkomen, klaar om het te bekijken en misschien zelfs te kopen.

Nu je begrijpt wat deeplinks zijn en hoe ze werken, laten we het hebben over hoe ze van invloed kunnen zijn op zoekmachineoptimalisatie (SEO). SEO draait om het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines, zoals Google. Deeplinks kunnen hierbij een rol spelen.

Door deeplink kan er ook op specifiekere zoektermen gefocust worden met linkbuilding en pagina’s gebouwd worden voor specifieke zoektermen wat ook bevorderlijk is voor de SEO.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven