Home » Kennisbank » Wat is een blogger? 

Wat is een blogger? 

Laatste update

Wat is een blogger?

Wat is een blogger? In dit artikel vertellen wij jou alles. We duiken in de definitie van een blogger, vertellen de verschillende benamingen die ermee gepaard gaan, vertellen we waarom bloggen zo populair is en vertellen we de voordelen en de nadelen.

Betekenis blogger

Wat is een blogger? Een blogger is iemand die regelmatig online content maakt en publiceert op een weblog of blog. Deze content bestaat in de basis vaak uit een tekst en kan aangevuld worden met afbeeldingen, video’s of andere vormen van content. 

Synoniemen

Hoewel het woord ‘blogger’ de meest gangbare term is, kun je ook andere termen tegenkomen die hetzelfde begrip beschrijven. Deze zijn bijvoorbeeld ‘web blogger’, ‘online schrijver’, ‘content creator’, ‘internet auteur’ en zelfs ‘digital storyteller’. Hoe je het ook noemt, de kern blijft hetzelfde: het delen van informatie, verhalen en inzichten met de wereld via een online platform.

Waarom zou je bloggen?

Waarom zou iemand een blogger willen worden? Hier zijn een aantal redenen:

  • Je deelt graag je ervaringen: Je hebt tientallen avonturen beleefd, exotische plekken verkend en smakelijke gerechten geproefd. Wat is dan beter dan je ervaringen te delen met andere reisfanaten? Bloggen biedt een podium om je passie te delen, anderen te inspireren en tegelijkertijd een online archief van je herinneringen op te bouwen.
  • Het is een verdienmodel: Daarnaast kan er ook geld verdiend worden met een blog. Zo kan een persoon samenwerkingen hebben met bedrijven (gesponsorde content), advertenties van Google op zijn website hebben (Google Adsense) of dingen promoten met bijvoorbeeld affiliate marketing. Als je een groot publiek hebt als blogger ben je natuurlijk gewoon een soort influencer.
  • Linkbuilding: Bloggen wordt ook veel voor linkbuilding gebruikt. Zo schrijft iemand anders een gastblog (een stuk content) op een andere website in de ruil voor een backlink

Voordelen

Het zijn van een blogger kent vele voordelen. Ten eerste is het een mooie manier om je stem te laten horen en een community op te bouwen van gelijkgestemde. Denk er eens over na: wanneer je een artikel schrijft over jouw beste tips voor het kweken van kamerplanten en mensen van over de hele wereld reageren met hun eigen suggesties, voel je je verbonden met mensen die jouw passie delen.

Nadelen

Het zijn van blogger heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen. Een mogelijke uitdaging kan zijn dat je constant nieuwe inspiratie en creativiteit moet hebben. Ook kan het schrijven van blogs tijdrovend zijn. Het schrijven van kwalitatieve content, het bewerken van afbeeldingen en het promoten van je blog vergt veel tijd en inspanning. En laten we niet vergeten dat het opbouwen van een lezerspubliek tijd kost. Je zult niet meteen veel reacties en volgers krijgen. Daarnaast is het ook geen garantie dat je (veel) lezers zult krijgen en worden de meeste bloggers niet succesvol.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven