Wat is een 3-pack in Google? - Glorypublisher
Home » Kennisbank » Wat is een 3-pack in Google?

Wat is een 3-pack in Google?

Auteur:

Update:

Wat is een 3-pack in Google?

In dit artikel gaan we diep in op het onderwerp “3-pack” in Google. We zullen de betekenis ervan bespreken en hoe je ervoor kunt zorgen dat je in dit felbegeerde resultaat verschijnt. Dus, laten we beginnen!

3-pack betekenis

Wat is een 3-pack in Google? Een “3-pack” in Google verwijst naar de top drie lokale zoekresultaten die worden weergegeven wanneer gebruikers een lokaal gerichte zoekopdracht invoeren en is een onderdeel van de Google local pack. Dit komt vaak voor bij zoekopdrachten zoals “restaurants in Amsterdam” of “loodgieters in Rotterdam.” In het 3-pack verschijnen de drie meest relevante lokale bedrijven die aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker. De 3-pack en de 7-pack zijn beide onderdeel van de local pack.

Voorbeeld van de local 3-pack met het zoekwoord pizza.

Hoe zorg je ervoor dat je in het 3-pack verschijnt?

Nu je begrijpt wat een 3-pack is en waarom het zo belangrijk is, laten we eens kijken naar de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf in dit gewilde resultaat verschijnt.

1. Optimaliseer je Google Mijn Bedrijf profiel

Een belangrijke eerste stap is het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel. Zorg ervoor dat alle bedrijfsinformatie, zoals je adres, telefoonnummer en openingstijden, up-to-date is. Voeg ook relevante foto’s toe en vraag tevreden klanten om positieve recensies achter te laten.

2. Verzamel positieve recensies

Recensies spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je positie in het 3-pack. Positieve recensies geven vertrouwen aan potentiële klanten en laten Google zien dat jouw bedrijf betrouwbaar en geliefd is.

3. Optimaliseer je website voor lokale SEO

Je website is een krachtig hulpmiddel om in het 3-pack te verschijnen. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden gebruikt die betrekking hebben op je locatie en diensten. Maak ook een specifieke pagina voor elke locatie als je meerdere vestigingen hebt. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld je adres te zetten in de footer en op de contactpagina en dat dit overeenkomt met je Google Mijn Bedrijf gegevens. 

4. Zorg voor externe signalen

Actief zijn op sociale media en je aanmelden bij andere bedrijvengidsen zoals Yelp en TripAdvisor kan je helpen je online aanwezigheid te vergroten. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie consistent is op alle platforms.

Ook helpt een lokale linkbuilding ook erg goed. Zorg ervoor dat je benoemd wordt op lokale startpagina’s (zoals Utrecht.goedbegin.nl) en dat je op lokale websites komt zoals bijvoorbeeld een lokale (online) krant. 

Voordelen van de Google 3-pack

Volgens een onderzoek van Businessdit heeft, staan in de local 3-pack in Google veel voordelen. Voordelen die naar voren zijn gekomen uit dit onderzoek zijn:

  • De Local 3-Pack heeft een 500% hogere conversieratio dan organische en betaalde zoekresultaten.
  • Bedrijven in de Google 3-Pack ontvangen 126% meer verkeer dan die op posities 4-10 bij zoekopdrachten met een lokale intentie.
  • In de Google lokale zoekresultaten staat de Local 3-Pack in 93% van de gevallen op de eerste positie.
  • 44% van de lokale zoekers klikt op de Local 3-Pack, vergeleken met 29% op ‘normale’ organische resultaten, 19% voor betaalde resultaten en 8% voor andere lokale resultaten in de Google SERP.
  • De nummer 1 positie in de 3-Pack krijgt 17.8% van de klikken, gevolgd door 15.4% voor positie 2 en 15.1% voor positie 3.
  • 46% van alle Google zoekopdrachten heeft een lokale intentie.
  • 80% van lokale zoekopdrachten leidt binnen een dag tot conversies.
  • 68% van de zoekers vertrouwt op Local 3 Pack vermeldingen, terwijl 27% organische resultaten onder de 3 Pack vertrouwt en slechts 10% vertrouwt op betaalde zoekresultaten.
  • Bedrijven met 5 sterren in de 3 Pack krijgen 69% van de aandacht, terwijl 4 sterren 59% ontvangen en 3 sterren 44%.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven