Home » Kennisbank » Wat is de Google Sandbox?

Wat is de Google Sandbox?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is de Google Sandbox?

Wat is de Google Sandbox? In dit artikel gaan we dieper in op een fenomeen dat veel websitemasters en SEO specialisten misschien al eens hebben gehoord: de Google Sandbox. In dit artikel zullen we je precies vertellen wat dit begrip is en hoe je eruit kunt komen.

Google Sandbox

Definitie: Wat is de Google Sandbox? De Google Sandbox verwijst naar een tijdelijke beperking op de organische zichtbaarheid van een nieuwe website in de zoekresultaten van Google. Dit fenomeen is al geruime tijd onderwerp van discussie in de SEO community omdat het nooit is bevestigd dat dit echt een ding is van Google.

Je kunt de Google Sandbox vergelijken met een soort virtuele wachtkamer waarin nieuwe websites zich bevinden. Google plaatst ze daar om de betrouwbaarheid en kwaliteit van deze sites te beoordelen voordat ze volledig worden opgenomen in de reguliere zoekresultaten.

Hoe kom je eruit?

Nu je weet wat de Google Sandbox is, laten we eens kijken hoe je uit deze virtuele wachtkamer kunt ontsnappen. Het is belangrijk op te merken dat de Google Sandbox geen officieel bevestigde Google update is, maar eerder een waargenomen patroon in de SEO wereld. Desalniettemin zijn er strategieën die je kunt proberen om sneller uit de Sandbox te komen:

  1. Geduld hebben
  2. Kwaliteitscontent
  3. Linkbuilding
  4. Technische optimalisatie
  5. Social media aanwezigheid

1. Geduld is een schone zaak

Het is eerste antwoord op hoe je uit de Google sandbox komt is wachten. Het klinkt misschien cliché, maar geduld hebben is enorm belangrijk als het gaat om SEO. In veel gevallen verdwijnt de Sandbox beperking vanzelf na verloop van tijd. Dit kan enkele maanden duren, dus wees geduldig terwijl Google je website (misschien) beoordeelt.

Stel je de Sandbox voor als een virtuele reis naar een exotisch land. Net als bij een visum moet je soms wachten voordat je toegang krijgt tot de prachtige bezienswaardigheden.

2. Kwaliteitscontent

Zorg ervoor dat je hoogwaardige, relevante content op je website publiceert. Dit is van groot belang voor zowel bezoekers als zoekmachines. Google kijkt bij het ranken van websites uiteindelijk naar wie de beste content heeft. Als jij een nieuwe website bent, maar wel dagelijks content van de hoogste kwaliteit post is de kans groot dat Google je snel gaat laten zien in de organische zoekresultaten. 

Denk aan je website als een boek. Als het eenmaal is geschreven en gepubliceerd, moet je wachten tot lezers je boek ontdekken en waarderen.

3. Linkbuilding

Het verkrijgen van backlinks van hoge kwaliteit, met linkbuilding van andere hoge kwaliteit SEO websites kan je helpen om sneller uit de Sandbox te komen. Maar pas op: overmatig linken kan juist schadelijk zijn voor je SEO. Zorg voor een natuurlijk linkprofiel

Zie backlinks als aanbevelingsbrieven van bekende experts die je helpen toegang te krijgen tot een exclusieve club.

4. Technische optimalisatie

Zorg dat je website technisch goed in elkaar steekt. Snelle laadtijden, mobielvriendelijkheid en een goede structuur dragen bij aan een positieve indruk. Dit onderdeel wordt ook wel de technische SEO genoemd. 

Vergelijk je website met een goed onderhouden huis. Als alles soepel draait, voelen bezoekers zich welkom.

5. Social media aanwezigheid

Ga voor een goede aanwezigheid op sociale media en promoot je website daar. Google houdt rekening met de sociale signalen die naar je site verwijzen.

Stel je voor dat je website een feest is en sociale media zijn de uitnodigingen die mensen ernaartoe leiden.

Bij de Google Sandbox gaat het er uiteindelijk om dat jij zo snel mogelijk een website hebt die waarde biedt voor een gebruiker. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk je SEO op orde te hebben. Zo snel mogelijk je SEO op orde hebben kun je doen door onze gratis SEO checklist.

Samenvatting

De Google Sandbox is als een wachtkamer waarin nieuwe websites tijdelijk verblijven voordat ze volledig worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Geduld hebben, kwaliteitscontent, backlinks opbouwen, technische optimalisatie en sociale media-aanwezigheid kunnen je helpen om sneller uit de Sandbox te komen. 

Onthoud dat SEO een langetermijnstrategie is en met de juiste inspanningen en de nodige dosis geduld kun je uiteindelijk de vruchten plukken van een betere online zichtbaarheid. Onthou daarnaast ook dat de Sandbox volgens Google niet echt een ding is, maar dat het logisch is dat je als nieuwe website een beetje moet bewijzen naar Google toe. 

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven