Home » Kennisbank » Wat is de Google Hummingbird update?

Wat is de Google Hummingbird update?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is de Google Hummingbird Update?

De Google Hummingbird-update: wat houdt deze verandering precies in? In dit artikel duiken we diep in de betekenis en impact van deze belangrijke update op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). We gaan verder dan oppervlakkige uitleg en gebruiken storytelling om de complexe concepten begrijpelijk te maken.

Google Hummingbird update

Wat is de Google Hummingbird update? Hummingbird, is in tegenstelling tot eerdere Panda en Penguin updates een grondige herziening van het Google algoritme. Hoewel veel van het oude algoritme behouden bleef, was deze update gericht op het beter begrijpen van zoekopdrachten, met als doel betere zoekresultaten te bieden aan de zoeker. Deze update werd in september 2013 aangekondigd en had over het algemeen geen grote negatieve invloed op veel websites. Het verbeterde vooral de nauwkeurigheid van de Google Knowledge Graph en het had een positieve impact op lokale SEO

Nu, laten we dit ingewikkelde concept eens simplificeren met een verhaal. Stel je voor dat Google een gigantische bibliotheek is, en zoekopdrachten zijn als vragen aan een zeer belezen bibliothecaris. Vroeger, voordat Hummingbird arriveerde, zou je de bibliothecaris afzonderlijke woorden uit je vraag geven, en zij zouden boeken ophalen die die woorden bevatten, zelfs als die boeken niet echt aan je behoeften voldeden.

Met Hummingbird werd de bibliothecaris een genie. Ze begon te begrijpen wat je echt bedoelde met je vraag, zelfs als je niet alle details gaf. Ze haalde niet alleen de boeken met de juiste woorden, maar ook de boeken die echt relevant waren voor je vraag. Dit is wat Hummingbird deed voor Google: het maakte de zoekmachine slimmer en beter in het begrijpen van de gebruikersintentie.

Impact op SEO

Nu we begrijpen wat de Google Hummingbird update is, laten we eens kijken naar de impact ervan op SEO. Deze update heeft de manier waarop zoekmachines inhoud bekijken en een positie geven in de SERP aanzienlijk veranderd.

Eerst en vooral draait het nu allemaal om context. Vroeger kon je content maken die bomvol zoekwoorden stond (keyword stuffing word dit genoemd), zelfs als die woorden niet echt paste bij de content. Maar dankzij Hummingbird, is dat niet langer de weg naar succes. Google kijkt nu naar de betekenis van de zoekopdracht en probeert de meest relevante content te tonen.

Stel je voor dat je een pizzabezorger bent die zich richt op “vegetarische pizza.” Vroeger zou je je website kunnen volproppen met “vegetarische pizza” zonder enige zinvolle informatie aan te bieden. Maar dankzij Hummingbird, zal Google nu zien dat je een veel diepere betekenis moet bieden. Je moet informatie over ingrediënten, smaakvariaties en misschien zelfs beoordelingen van tevreden klanten toevoegen. Zo begrijpt Google dat je echt de beste bron voor “vegetarische pizza” bent.

Dus, in plaats van je te concentreren op het zomaar strooien van zoekwoorden in willekeurige artikelen die gaan over een bepaalde zoekterm, moet je je nu richten op het bieden van waardevolle, diepgaande content die echt antwoord geeft op de vragen van je publiek en aansluit bij de intentie van de zoekopdracht. Dit zal je niet alleen helpen om beter te ranken, maar ook om lezers te krijgen die loyaal blijven aan jou wejouw websitebsite (en die je dus ook zonder SEO op je website krijgt).

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven