Home » Kennisbank » Wat is de Google Fred Update?

Wat is de Google Fred Update?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is de Google Fret Update?

Je hebt vast wel eens gehoord van Google, de zoekmachine die je helpt om allerlei informatie op het internet te vinden. Maar wist je dat Google voortdurend bezig is met het verbeteren van de manier waarop zoekresultaten in de SERP worden weergegeven? Dat brengt ons bij de Google Fred update (ik weet het, niet fret), een belangrijke verandering in het algoritme van Google die impact heeft op SEO (Search Engine Optimization). In dit artikel gaan we dieper in op wat deze Google algoritme update precies is, wat het betekent en welke invloed het heeft op SEO.

Lees ook:

Wat is de Google Fred update?

Wat is de Google Fred update? De Fred update is een vervolg van de Google Penguin update en pakt websites aan die lage kwaliteit content publiceren en bezig zijn met black hat SEO methodes om hun organische Google positie te verhogen. Door deze update werken de oude SEO trucjes een stuk minder goed en draait het allemaal om relevantie en het hebben van de beste content. 

Betekenis

De betekenis van de Google Fred update is dat Google steeds slimmer wordt in het herkennen van websites die proberen vals te spelen (black hat SEO) om hoger in de organische Google zoekresultaten te komen. Dit betekent dat websites die zich bezighouden met praktijken, zoals het plaatsen van overdreven veel advertenties, het maken van lage kwaliteit content of het manipuleren van het algoritme door het gebruik van links farm of keyword stuffing, worden bestraft door deze update. Google wil ervoor zorgen dat de zoekresultaten relevant en van hoge kwaliteit blijven voor gebruikers.

Impact op SEO

Nu vraag je je misschien af: “Hoe beïnvloedt de Google Fred update mijn website en mijn SEO strategie?” Wel, hier komt het belang van goede SEO om de hoek kijken.

Stel je voor dat je een website hebt die vol staat met advertenties en weinig nuttige informatie biedt aan de bezoekers. Voor de Google Fred update kon je mogelijk nog steeds een behoorlijke rangschikking krijgen in de Google SERP. Maar met deze update, zal je website waarschijnlijk dalen in de ranglijst, omdat Google nu hogere eisen stelt aan de kwaliteit van de content van een website. Het gaat om deze update om veel meer dan de juiste keywords benoemen en het gaat nu meer om relevantie van je content. 

Een ander voorbeeld is het manipuleren van links. Voorheen konden sommige websites hun positie verbeteren door links te kopen van andere spamwebsites (bijvoorbeeld link farms of PBN’s). Deze praktijken worden nu strenger bestraft en websites die hiermee bezig zijn, kunnen een daling van hun keywords in de organische zoekresultaten verwachten.

Kortom, de Google Fred update heeft als doel om websites te straffen die zich bezighouden met black hat SEO en om de zoekresultaten voor gebruikers te verbeteren door content van hoge kwaliteit te belonen.

Dus hoe zorg je ervoor dat Google Fred niet jouw website raakt? Dit doe je door het publiceren van de beste content die het beste past bij een bepaalde zoekterm en daarnaast gebruik te maken van white hat SEO technieken. 

Conclusie

Dus, wat hebben we geleerd? De Google Fred update is een algoritmische verandering die de manier waarop Google websites rangschikt en weergeeft in zoekresultaten beïnvloedt. Het is een inspanning van Google om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren en websites te straffen die proberen het systeem te misleiden. Als je bezig bent met SEO, is het van groot belang om goed op de hoogte te blijven van deze updates en ervoor te zorgen dat je een eerlijke en kwalitatieve benadering van zoekmachineoptimalisatie volgt. Zo zorg je ervoor dat je website goed presteert in de zoekresultaten en blijft voldoen aan de richtlijnen van Google.

Onthoud dat SEO geen exacte wetenschap is en dat zoekmachines voortdurend ontwikkelen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en blijf werken aan het verbeteren van de kwaliteit van je website, zodat je goed kunt blijven scoren in de wereld van online zoekopdrachten. Veel succes met je SEO strategie!

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven