Home » Kennisbank » Wat is Citation Flow (CF)?

Wat is Citation Flow (CF)?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Wat is Citation Flow (CF)?

Wat is Citation Flow? In dit artikel gaan we diep duiken in een SEO metric waar naar wordt gekeken bij linkbuilding dat bekend staat als Citation Flow wat vaak ook wordt afgekort met CF. We zullen het dit begrip definiëren, andere termen uitleggen die hiermee te maken hebben, de cruciale rol ervan in SEO uitleggen, hoe je het kunt optimaliseren, waar je het kunt vinden op je website, en hoe je de veelvoorkomende fouten vermijden.

Definitie

Wat is Citation Flow (CF)? CF is een SEO metric die is bedacht door het bedrijf Majestic en geeft een score van 0 tot 100 aan een website. Deze score gaat om de kwantiteit van links die de website ontvangt.

Citation Flow, of kortweg CF, is een term die wordt gebruikt in de wereld van de off page zoekmachineoptimalisatie en dan specifiek op het gebied van linkbuilding. Het staat voor de kwantiteit van links die naar een webpagina verwijzen. Met andere woorden, het meet hoeveel verschillende websites naar een website linken. Deze SEO score wordt gegeven door de website Majestic, die ook Trustflow (TF) heeft bedacht. De Trust Flow gaat meer over de kwaliteit van een backlink. Door dus gebruik van Majestic, krijg je niet alleen een idee van de kwaliteit van de backlinks, maar ook van de kwaliteit van de backlinks.

Stel je voor dat je website als een bibliotheek is. Elke externe link van een andere website naar de jouwe is als een vermelding in een boek. Hoe meer vermeldingen je hebt, hoe populairder en waardevoller je bibliotheek is in de ogen van zoekmachines zoals Google.

Waarom belangrijk voor je SEO?

Stel je voor dat je een nieuw restaurant opent in de stad. Als niemand erover praat of het aanbeveelt, zal niemand er naartoe gaan, toch? Maar als bekende foodbloggers en culinaire critici erover schrijven en het aanbevelen, dan zal de plek al snel vol zitten met gasten. Zo werkt het ook met je website.

Waarom is de CF zo belangrijk? Wanneer je je als website bezighoudt met linkbuilding is het belangrijk om te kijken naar de CF van de websites waarvan je een backlink ontvangt. Door te kijken naar dit SEO metrics als Citation Flow, kun je een inschatting maken van de kwaliteit van een backlink.

Hoe kun je Citation Flow hoger krijgen?

Nu je begrijpt waarom Citation Flow belangrijk is, laten we eens kijken naar hoe je je CF kunt verhogen.

  1. Kwaliteit boven kwantiteit: Het draait niet alleen om het verzamelen van zoveel mogelijk backlinks. Het gaat om het krijgen van links van betrouwbare en gezaghebbende websites in jouw branche. Kwalitatieve linkbuilding kun je goed doen via ons linkbuilding platform.
  2. Kijk naar de waardes: Kijk ook zeker naar de SEO-waardes van de backlinks die naar jou verwijzen. Als je links krijgt van websites van een hoge Citation Flow, dan zal jou CF waarschijnlijk ook omhoog gaan.

Waar kun je Citation Flow zien?

De Citation Flow en de Trust Flow zijn bedacht door het bedrijf Majestic. De CF kun je zien op de website van Majestic of je kunt de Chrome Extensie van Majestic gebruiken en op deze manier de Citation Flow bekijken. 

Schermafbeelding: in de Chrome Extensie kun je de Citation Flow zien van de URL, het subdomein en het hoofddomein.

Schermafbeelding: op de website kun je de CF ook bekijken. Hierbij kun je ook selecteren of je de CF wilt zien van het subdomein, URL of van het hoofddomein.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven