Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden

In een wereld waarin online zichtbaarheid en het genereren van verkeer naar je website van groot belang is, is linkbuilding een strategie die veel succes kan opleveren op het gebied van SEO. Je hoeft natuurlijk, maar 1 goede organische positie te hebben in Google en heel je bedrijf kan hierdoor al helemaal veranderen. Maar wat is linkbuilding eigenlijk? En waarom zou je dit moeten uitbesteden? Of kun je dit ook zelf doen? In dit artikel bespreken we het belang van linkbuilding, de voordelen van het uitbesteden van linkbuilding, waarom het belangrijk is en waarom je het beter niet zelf kunt doen (hier kom ik op terug). Lees verder en ontdek hoe je met linkbuilding uitbesteden jouw online succes kunt vergroten!

Wat is linkbuilding?

Als je bezig bent met SEO heb je vast linkbuilding voorbij horen komen, maar wat was linkbuilding ook al weer?

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het houdt in dat je backlinks van andere websites naar jouw website ziet te krijgen. Deze links (ook wel bekend als backlinks) worden beschouwd als stemmen van vertrouwen en autoriteit voor jouw website. Zoekmachines, zoals Google, beschouwen deze backlinks als aanbevelingen en belonen je met een hogere positie op je zoekwoorden in de organische Google-zoekresultaten. Met linkbuilding vergroot je dus de zichtbaarheid van je website doordat je zichtbaar bent op andere websites, maar je trekt ook meer organisch verkeer aan.

Linkbuilding uitbesteden: Wat houdt dit in?

Dus je wilt hoger in Google gaan komen en je weet dat linkbuilding belangrijk is, maar wat moet je doen? Het zelf doen of het uitbesteden? 

Linkbuilding uitbesteden betekent dat je de taak van het verkrijgen van backlinks naar jouw website toevertrouwt aan linkbuilding professionals. Deze experts hebben de kennis en ervaring om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen en de beste strategieën te implementeren om je off page SEO te verbeteren met behulp van backlinks. Ze zoeken relevante websites en creëren waardevolle content die aantrekkelijk is voor deze websites om naar te linken. Als je als website veel verwijzingen krijgt van andere websites ziet Google dit als een belangrijk positief signaal, omdat andere websites jouw content aanbevelen. Kortom, linkbuilding uitbesteden zorgt ervoor dat je de beste organische SEO resultaten behaalt, terwijl je je kunt richten op andere belangrijke aspecten van je bedrijf. 

Dus nog even concreet: Je gaat je linkbuilding uitbesteden, wat doet een bedrijf voor jou als jij de linkbuilding aan hun uitbesteed?

 1. Concurrentie analyse (Om te weten hoeveel en wat voor backlinks er nodig zijn)
 2. Zoeken van relevante en kwalitatieve backlinks
 3. Plaatsen van relevante kwalitatieve backlinks
 4. Geplaatste backlinks rapporteren en behaalde SEO resultaten monitoren. 
Wat houdt linkbuilding uitbesteden in?

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Zoals je wel zult begrijpen is het inhuren van een linkbuilding professional een grote maandelijkse investering voor sommige bedrijven, maar toch is het in veel gevallen wel het geld waard. Maar wat maakt linkbuilding uitbesteden zo belangrijk?

Linkbuilding is van groot belang voor een succesvolle SEO strategie. Hier zijn een aantal redenen waarom linkbuilding belangrijk is:

 • Verbeterde organische posities: Het verkrijgen van backlinks is een belangrijk onderdeel van je off page SEO strategie. Kwalitatieve backlinks van relevante websites vergroten je geloofwaardigheid en autoriteit in de ogen van zoekmachines zoals Google. Dit zorgt voor hogere organische posities in de zoekresultaten van Google en hierdoor dus meer zichtbaarheid voor je potentiële klanten, dus waarschijnlijk ook meer omzet. 
 • Meer organisch verkeer: Door meer backlinks naar je website te krijgen, vergroot je de kans dat gebruikers je website vinden via zoekmachines zoals Google. Hogere posities leidt uiteraard ook tot meer verkeer naar je website.
 • Opbouw van merkautoriteit: Het verkrijgen van backlinks van kwalitatieve websites in jouw branche versterkt je merkautoriteit. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij je doelgroep en kan leiden tot meer conversies en klantloyaliteit.
 • Onderscheiding: In sommige niches (zoals webshops) is het vaak lastig om je op gebied van SEO te onderscheiden van de concurrent. Vaak kun je door linkbuilding aan Google laten zien dat jij de expert bent door je autoriteit te verhogen met linkbuilding. 
 • Niet alleen goed voor SEO: Als je op een populaire blog een link krijgt naar jou website, is de kans groot dat dit niet alleen positief is voor je SEO, maar ook dat je uit deze link nog wat direct verkeer kan krijgen.

Linkbuilding uitbesteden kan dus gezien worden als een investering in je website omdat het (als het goed is) ook resultaten oplevert die zorgen voor meer omzet. Een ander voordeel is dat backlinks nog jaren kunnen zorgen voor verkeer naar je website.  

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van linkbuilding biedt voordelen voor je bedrijf. Hier zijn een aantal belangrijke voordelen:

 • Expertise en ervaring: Linkbuilding experts beschikken over de juiste kennis en ervaring om effectieve linkbuildingstrategieën te bedenken en uit te voeren voor jou bedrijf. Ze begrijpen de nieuwste trends en best practices, waardoor je de beste SEO resultaten kunt behalen. Daarnaast kun jij je als onderneming richten waar jij goed op bent. 
 • Tijdbesparing: Linkbuilding kan een tijdrovend proces zijn. Door het uitbesteden ervan, kun jij je richten op je kernactiviteiten en belangrijke taken, terwijl professionals de linkbuilding voor je uitvoeren. Want weinig mensen weten waar je nou precies backlinks vandaag haalt.  
 • Kwalitatieve backlinks: Professionals hebben vaak toegang tot een linkbuilding netwerk van relevante, kwalitatieve en betrouwbare websites. Ze kunnen backlinks van hoge kwaliteit genereren die je online autoriteit versterken en je zichtbaarheid vergroten door middel van SEO.
voordelen uitbesteden van de linkbuilding

Waarom kiezen voor het uitbesteden van linkbuilding?

Het uitbesteden van linkbuilding is een verstandige keuze om verschillende redenen:

 • Expertise: Professionals begrijpen de complexiteit van linkbuilding en kunnen effectieve strategieën ontwikkelen op basis van hun expertise.
 • Efficiëntie: Door het uitbesteden van linkbuilding hoef je je geen zorgen te maken over de details en kun je vertrouwen op de deskundigheid van deze linkbuilding specialisten.
 • Maximale resultaten: Met professionele linkbuilding kun je optimaal profiteren van je investering. Je krijgt waardevolle backlinks die je online zichtbaarheid en verkeer vergroten.

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

De kosten van linkbuilding uitbesteden kunnen enorm sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van je project, de concurrentie in je branche en de gewenste resultaten. Gemiddeld genomen variëren de kosten van linkbuilding uitbesteden tussen de € 500 en € 2.000 per maand. Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit en samen te werken met betrouwbare professionals die ervaring hebben in linkbuilding. Zo zou je je linkbuilding kunnen uitbesteden voor € 50 en duizenden backlinks kunnen ontvangen, maar waarschijnlijk zal de kwaliteit van deze links zo slecht zijn dat het alleen maar een negatieve impact heeft op je SEO.

Waar let je op bij linkbuilding

Bij linkbuilding zijn enkele aspecten van belang:

 • Kwaliteit boven kwantiteit: Het ontvangen van een paar backlinks van relevante en betrouwbare websites is effectiever dan een groot aantal lage kwaliteit backlinks. Zo kun je bijvoorbeeld via websites zoals Fiverr backlinks kopen, maar zullen die backlinks waarschijnlijk alleen maar leiden tot slechtere SEO resultaten in plaats van betere SEO resultaten. Vaak omdat dit achterhaalde black hat SEO linkbuilding strategieën zijn.
 • Natuurlijke linkprofiel: Het is belangrijk om een natuurlijk linkprofiel op te bouwen. Dit betekent dat de backlinks naar je website op een organische en authentieke manier worden verkregen.
 • Relevante inhoud: Het maken van waardevolle en relevante content is de sleutel tot het verkrijgen van backlinks. Zorg ervoor dat je content biedt die informatief, boeiend en nuttig is voor je doelgroep.

Als je linkbuilding gaat uitbesteden is het altijd belangrijk om je zelf ook in te lezen over linkbuilding en je website zo aantrekkelijk mogelijk maken om heen te linken.

Waarom je linkbuilding beter niet zelf kunt doen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om linkbuilding zelf te gaan doen, zijn er een aantal redenen waarom dit geen slimme optie is:

 • Tijdrovend: Linkbuilding vereist tijd en consistentie. Het kan veel tijd in beslag nemen om kwalitatieve backlinks te genereren en te onderhouden.
 • Complexiteit: Linkbuilding is een complex proces dat diepgaande kennis en ervaring vereist. Het begrijpen van de juiste strategieën en het vinden van relevante websites kan een hele uitdaging zijn als je niet bekend bent met de nuances van linkbuilding.
 • Risico op schadelijke praktijken: Als je niks weet van linkbuilding, loop je het risico schadelijke tactieken te gebruiken die je website kunnen schaden. Dit kan leiden tot een lagere organische posities van je keywords in de Google zoekresultaten of zelfs tot een verbanning van de zoekresultaten (een Google penalty).
 • Beperkte middelen: Het doen van linkbuilding vereist toegang tot specifieke tools, bronnen en netwerken. Als individu of klein bedrijf heb je mogelijk niet dezelfde middelen als professionele linkbuildingdiensten.

Kies voor linkbuilding uitbesteden en vergroot je online succes!

Linkbuilding uitbesteden is de ideale keuze om het maximale uit je SEO strategie te halen. Door samen te werken met ervaren SEO professionals, profiteer je van hun expertise, bespaar je tijd en ontvang je kwalitatieve backlinks die je zoekmachineposities en organisch verkeer verbeteren. Investeer in linkbuilding uitbesteden en zorg ervoor dat jouw website opvalt tussen de concurrentie.

Wacht! Goedkoop linkbuilding uitbesteden?

Er is een probleem met linkbuilding uitbesteden. Je weet niet of de partij waarmee je in zee gaat goede kwaliteit levert en je betaalt in veel gevallen wel veel geld voor de linkbuilding.

Daarom kun je ervoor kiezen om zelf artikelen en links te plaatsen op websites die jij wilt. Zo hou jij de touwtjes in handen.

Wij van Glorypublisher hebben een platform gemaakt waar je makkelijk zelf je linkbuilding kunt doen. Op ons platform bieden verschillende kwalitatieve, websites een artikelplaatsing (met een link) of een losse link aan. Zo kom jij aan professionele links voor de laagste prijs. Wil je dit toch door een professional laten doen? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt ons platform?

Door onze oplossing heb je:

 1. Snel backlinks
 2. Backlinks van de kwaliteit die jij wilt
 3. De beste prijs (geen linkbuilding bureaus marge maken)
 4. De touwtjes in eigen handen
 5. Artikelplaatsingen waar jij 100% achter staat

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven