Home » Kennisbank » Hoe breng je structuur aan in je blog met H1 t/m H6 tags

Hoe breng je structuur aan in je blog met H1 t/m H6 tags

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Hoe breng je structuur aan in je blog met H1 t/m H6 tags

In dit artikel bespreken wij de verschillende HTML tags die je kunt gebruiken om structuur aan te brengen in een artikel. Wanneer je linkbuilding teksten of een gastblog gaat schrijven is het erg belangrijk om een tekst te hebben met een duidelijke structuur. Dit is belangrijk voor de lezer omdat dit fijner leest, maar ook voor Google omdat het door structuur aan te brengen is een tekst makkelijker is voor Google om je tekst goed te begrijpen en een volwaardige ranking te geven. In dit artikel zullen wij de volgende tags bespreken:

  • H1 tag
  • H2 tag
  • H3 tag
  • H4 tag
  • H5 tag
  • H6 tag

Deze tags geven aan hoe belangrijk de heading van de tekst is. De H1 heading is de belangrijkste heading en moet altijd aanwezig zijn en de H6 heading is de minst belangrijke heading en komt zelden voor. In de praktijk zul je zijn dan je vaak alleen H1 t/m H3 tags gebruikt. 

H1 tag

Wat is de H1 tag? Een H1 tag is de belangrijkste kop van de tekst en moet allesomvattend zijn van waar de tekst over gaat. Inprincipe staat de H1 tag altijd bovenaan en komt deze tag maar 1 keer voor per pagina. De H1 tag ziet er als volgt uit in HTML:

<h1>Dit is de kop 1</h1>

H2 tag

Wat is de H2 tag? De H2 tag geeft de subonderwerpen van het hoofdonderwerp aan. De H2 tags zijn bedoeld om de verdere tekst te ondersteunen en te zorgen voor structuur in de tekst. De H2 tag ziet er als volgt uit in HTML:

<h2>Dit is de kop 2<h2>

H3 tag

Wat is de H3 tag? De H3 tag geeft weer de subonderwerpen aan binnen de H2 tag. De H3 tag wordt vaak alleen gebruikt bij grotere artikelen die veel structuur nodig hebben. De H2 tag ziet er als volgt uit in HTML:

<h3>Dit is de kop 3<h3>

H4 tag

Wat is de H4 tag? De H4 kop is een vrij weinig gebruikte tag en wordt bijna nooit gebruikt in de tekst zelf, maar wel op plekken zoals in de footer. De H4 tag ziet er als volgt uit in HTML:

<h4>Dit is de kop 4<h4>

H5 en H6 tag

De H5 en H6 tags worden eigenlijk nooit gebruikt, maar zijn wel vaak terug te vinden in editors. Als je een heel groot artikel schrijft kan het zijn dat mensen deze tags gebruiken, maar veel mensen gebruiken dikgedrukte tekst in plaats van de H5 en H6 tags. De H5 tag ziet er als volgt uit in HTML:

<h5>Dit is de kop 5<h5>

en de H6 tag ziet er zo uit in HTML:

<h6>Dit is de kop 6<h6>

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven