Geld verdienen met website? Beste 5 manieren | Glorypublisher
Home » Kennisbank » Geld verdienen met website? Top 5 manieren

Geld verdienen met website? Top 5 manieren

Auteur:

Update:

Geld verdienen met je website? Top 5 manieren

Een website maken en hier uiteindelijk geld mee verdienen is voor veel mensen het uiteindelijke doel. Met de juiste tools en kennis kan iedereen vrijwel iedereen leren hoe ze een website kunnen maken en hoe ze deze website kunnen gebruiken om geld te verdienen. Wij bespreken wij de top vijf manieren om geld te gaan verdienen met je website

Top 5 manieren om geld te verdienen met je website

Websites worden steeds populairder als manier om geld te verdienen, omdat natuurlijk steeds meer dingen digitaal gebeuren en er dus ook steeds meer geld digitaal verdiend kan worden.

Of je nou een startende ondernemer bent of een ervaren ondernemer, de mogelijkheden om geld te verdienen met een website zijn enorm. Met de juiste strategie en aanpak kan iedereen van zijn website een succesvolle onderneming maken en hiermee geld verdienen. Dit artikel geeft je inzicht in de top 5 beste manieren om succesvol inkomsten te genereren met je website.

Wij gaan de top 5 manieren behandelen hoe je geld kunt verdienen met je website:

  1. Artikelplaatsingen verkopen
  2. Affiliate marketing
  3. Advertenties
  4. Advertentieruimte verkopen
  5. Producten verkopen

1. Artikelplaatsingen verkopen

De eerste manier om geld te gaan verdienen met je website is door het verkopen van betaalde artikelplaatsingen. Een veel gebruikte manier om geld te verdienen met je website is door het verkopen van artikelplaatsingen met hierin backlinks. Met het verkopen van backlinks kun je soms wel een paar honderd euro verdienen per artikel verdienen. Dit is dus een mooi (extra) inkomen dat je met je website kan verdienen.

Wat zijn backlinks?

Maar wat zijn backlinks? Backlinks zijn externe links die verwijzen naar een andere website. Backlinks zijn een belangrijk onderdeel van het succes van elke website, omdat backlinks ten eerste kunnen zorgen voor verkeer en daarnaast zijn backlinks ook nog eens goed voor de SEO. Omdat backlinks goed voor de SEO zijn en voor verkeer kan zorgen (direct of indirect), hebben bedrijven veel geld over voor backlinks. Als jij een website hebt, dan kun je makkelijk extra geld verdienen door het verkopen van artikelplaatsingen 

Hoe kun je backlinks verkopen?

Backlinks zijn dus een belangrijk onderdeel van de SEO-strategie van bedrijven. Door backlinks te plaatsen, kunnen websites hun SEO verbeteren en zo meer verkeer genereren door hun positie in zoekmachines verbeteren. Backlinks helpen ook om geloofwaardigheid en autoriteit op te bouwen, relaties met andere websites op te bouwen en de algehele waarde van een website te verhogen.

Het plaatsen van backlinks kan echter een lastig proces zijn. Je moet websites zoeken die interesse hebben in een backlink op jouw website. Gelukkig bestaan hiervoor linkbuilding platforms, waar je makkelijk links op je website kunt verkopen. 

Glorypublisher is zo een linkbuilding platform. Op ons platform kun je kosteloos je website(s) op aanmelden. Het enige wat je na het aanmelden hoeft te doen, is wachten tot er een link wordt verkocht.

2. Affiliate marketing

Ben je op zoek naar een andere manier om geld te verdienen met je website? Een tweede populaire manier om geld te verdienen met je website is met affiliate marketing. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een populaire manier voor bedrijven om hun bereik te vergroten en de omzet te verhogen. Het is een vorm van online marketing waarmee bedrijven kunnen samenwerken met andere bedrijven of particulieren die hun producten en diensten promoten in ruil voor een vergoeding (in affiliate marketing termen vaak bekend als een commissie).

Met dit bedrijfsmodel kunnen affiliate marketeers geld verdienen door links of advertenties op hun websites te plaatsen en producten en/of diensten van andere bedrijven te promoten. Wanneer iemand een aankoop doet via deze links of advertenties ontvangt de promotor hiervoor een commissie. 

Hoe werkt affiliate marketing?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing meld je je aan bij een affiliate marketing netwerk. Via dit affiliate marketing netwerk kun je een affiliate marketing link aanmaken. Deze link wordt gekoppeld aan jouw account. Als iemand via jou link iets besteld bij een bedrijf dat je promoot dan ontvang je dus commissie. Hoeveel deze commissie is, hangt af van het bedrijf dat je promoot.

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn:

  • Bol.com partnerprogramma
  • Amazon partnerprogramma
  • Awin
  • Daisycon

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing hangt sterk af van de publisher zelf. Als je als website 100.000 bezoekers per maand hebt die allemaal op zoek zijn naar een bepaald product dan kun je misschien wel meer dan € 100.000 verdienen per maand. Het kan ook zo zijn dat je 100.000 bezoekers hebt op je website die helemaal niet de intentie hebben om iets te kopen waardoor je misschien maar € 100 verdiend per maand met affiliate marketing of minder.

Als je kijkt naar je huidige bezoekers moet je bedenken wat je het beste kunt verkopen aan je bezoekers. Dit product kun je vervolgens promoten bij je bezoekers door middel van een affiliate marketing link. Denk bij het promoten ook aan de lange termijn. Als je als zeer betrouwbaar wordt gezien en als je dan allemaal slechte bedrijven gaat promoten, dan kun je je geloofwaardigheid verliezen.

3. Advertenties laten plaatsen

Een derde manier om geld te verdienen met je website is door middel van advertenties laten plaatsen op je website. 

Advertenties worden vaak weergeven als banners op een website. Met deze banners verdiend een website geld. Veel nieuwswebsites maken bijvoorbeeld gebruik van deze banners. Een bekende partij die je betaald om hun banners te promoten is Google Adsense. Wil je beginnen met Google Adsense? Ga dan naar de website van Google: Google Adsense.  

Wat is Google Adsense?

Wat is Google Adsense? Google AdSense is een populair advertentieplatform waarmee website-eigenaren advertenties op hun websites kunnen plaatsen en hier geld mee kunnen verdienen. Het is een van de meest gebruikte advertentieprogramma’s, omdat dit websites een makkelijke manier biedt om geld te verdienen met hun site. 

Het programma is een onderdeel van Google Ads: mensen bieden daar op zichtbaarheid in Google en door gebruik te maken van Google Adsense, zorg je ervoor dat Google verder kan gaan dan alleen zichtbaarheid op Google, maar ook zichtbaarheid op websites.

Google Ads werkt als volgt: mensen bieden geld op zoekwoorden die een relatie hebben met de content van je website en gerichte advertenties weer te geven op basis van die zoekwoorden. Wanneer bezoekers op deze advertenties klikken of zien, ontvangt de uitgever een deel van deze advertentie-inkomsten. Hierbij geldt dus ook: Hoe hoger adverteerders op zoekwoorden in jouw niche bieden, hoe meer geld je verdiend met Google Adsense. Hoeveel jou verkeerd waard is, kun je zien met verschillende SEO tools zoals bijvoorbeeld Ubersuggest. 

Zo wordt er per klik € 4,65 gemiddeld betaald voor het zoekwoord: verzekeringen. 

zoekwoord verzekeringen

En bijvoorbeeld € 0,83 voor het zoekwoord: kleding. 

zoekwoord kleding

Je zal dus waarschijnlijk met je populaire fashionblog minder verdienen met je bezoekers, dan met een populaire blog over verzekeringen.

Google Adsense geeft vaak wel weinig inkomsten per bezoeker. Hierdoor moet je in de meeste gevallen veel bezoekers hebben om genoeg geld te verdienen met je website. Daarnaast kan Google Adsense voor een mindere gebruikservaring zorgen voor de bezoeker van je website. 

4. Advertentieruimte verkopen

Wil je geld verdienen met je website? Dan kan het verkopen van advertentieruimte wel iets voor jou zijn. Je kunt er ook voor kiezen om mensen op jouw website te laten adverteren zonder tussenpartij. Hierbij zet je het bedrijf wat je promoot, bijvoorbeeld in een banner van je website. Deze manier om geld te verdienen met je website is vaak een stuk rendabeler dan wanneer je Google Adsense gebruikt. Echter is deze manier wel weer lastiger omdat je zelf bedrijven moet gaan zoeken die op je website willen gaan adverteren. 

5. Producten verkopen

Voor degenen die inkomsten willen genereren met hun website, is het verkopen van producten één van de meest populaire manieren om geld te verdienen met een website. Of je nu je eigen producten maakt of producten dropshipt, een webwinkel op je website kan je de mogelijkheid bieden om geld te verdienen met je bezoekers. 

Om geld te verdienen met producten verkopen op je website, moet je eerst beslissen welk type product je wilt gaan aanbieden. Als het iets is dat je zelf hebt gemaakt, zoals kunstafdrukken of handgemaakt handwerk, zorg er dan voor dat het iets is dat potentiële kopers aanspreekt. Je kunt ook gebruik maken van dropshipping leveranciers waarbij je de voorraad of verzending niet zelf hoeft af te handelen – een derde partij doet al dat werk voor je en neemt een marge van elke verkoop.

Een website maken

Een website kan dus een mooie bron van (extra) inkomen zijn, mits je dit op de juiste manier doet. Of je nu een freelancer, een kleine ondernemer of iemand bent die een passief inkomen wilt opbouwen, de juiste website kan een erg effectief hulpmiddel zijn om geld te verdienen. Met de opkomst van de mobiele telefoon en internet is er een enorm potentieel voor iedereen met een idee en ambitie om geld te gaan verdienen met hun eigen website.

Als je geld wilt gaan verdienen met je website zijn er veel dingen waar je op moet letten en die je goed moet doen. Zo heb je ten eerste bezoekers nodig op je website. Met deze bezoekers kun je vervolgens geld verdienen door een goed verdienmodel te kiezen die het beste past bij je bezoekers. Je hebt dus een goede online marketingstrategie nodig en een goed verdienmodel.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven