Home » Kennisbank » 6 beste linkbuilding services

6 beste linkbuilding services

Geschatte leestijd: 1 minuut

Auteur:

Update:

Linkbuilding services

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan een enorme impact hebben op de zichtbaarheid en ranking van een website op Google of andere zoekmachines. Het verkrijgen van goede backlinks is vaak tijdrovend en vereist vaak gespecialiseerde kennis en middelen. Gelukkig zijn er linkbuilding services beschikbaar die dit werk voor je kunnen doen. In dit artikel zullen we de beste linkbuilding services bespreken die echt werken en ook enkele diensten benoemen die je beter kunt vermijden.

Tip: Lees ook wat is linkbuilding?

Waar je op moet letten bij een linkbuilding service

Het kiezen van de juiste linkbuilding service kan lastig zijn, gezien het grote aanbod op de markt. Er zijn veel bedrijven die beweren de beste backlinks te kunnen leveren en de beste linkbuilding service aan te bieden, maar in werkelijkheid valt dit vaak tegen. Hier zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van een linkbuilding service:

 • Reputatie: Onderzoek de reputatie van het bedrijf of de freelancer voordat je met hen in zee gaat. Lees reviews en vraag aanbevelingen aan andere SEO specialisten.
 • Kwaliteit: Controleer de kwaliteit van de diensten die worden aangeboden, niet alleen op het gebied van linkbuilding, maar ook op het gebied van klantenservice en rapportage. De kwaliteit kun je controleren door het link profiel te bekijken, de DA, DR, TF, CF etc..
 • Schalingsmogelijkheden: Als je van plan bent om op lange termijn te groeien en meer links nodig hebt, is het belangrijk om te werken met een aanbieder die kan voldoen aan je toekomstige behoeften.

Nu we weten waar we op moeten letten bij het selecteren van een linkbuilding service, laten we eens kijken naar enkele diensten die daadwerkelijk resultaten opleveren.

Zes linkbuilding services die echt werken

Voordat we beginnen met de 6 linkbuilding strategieën is er 1 belangrijk ding om altijd in gedachten te houden en dat is: Wat is het voordeel van de andere persoon? Als een persoon geen voordeel heeft om naar jou te linken, waarom zou hij het dan doen? Bedenk dus een strategie waarbij je waarde levert aan de andere persoon. Al deze 6 linkbuildingmethodes gaan over waarde toevoegen. Linkbuilding services die werken zijn dus ook: 

 1. Gastbloggen
 2. Brokenlink linkbuilding
 3. Skyscraper linkbuilding
 4. Social media linkbuilding
 5. Infograpic linkbuilding
 6. Social media linkbuilding

Gastbloggen

Gastbloggen is een populaire linkbuilding tactiek waarbij je artikelen schrijft als gast op andere relevante websites waar je een backlink op wilt hebben. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een backlink naar je eigen site op te nemen in het artikel dat je schrijft. Gastbloggen is effectief omdat het zowel waardevolle content biedt aan de gastwebsite als kwalitatieve backlinks oplevert voor jouw site. Een linkbuilding service kan je helpen bij het vinden van relevante websites en het opzetten van gastblogmogelijkheden. 

Veel mensen zeggen dat dit gratis kan, maar in de praktijk is het toch meestal zo dat je moet betalen. Ook kan het vinden van websites die hier voor open staan een hele klus zijn. Op ons platform Glorypublisher kun je makkelijk websites vinden waar je een gastblog op kunt plaatsen. Hiervoor betaal je in veel gevallen een klein bedrag. 

Voordelen:

 • Verhoogt de zichtbaarheid en het bereik van je site.
 • Genereert hoogwaardige backlinks.
 • Vergroot de autoriteit en geloofwaardigheid van je site.

Kosten: De gemiddelde prijs voor een gastblogpost varieert van € 50 tot € 400, afhankelijk van de kwaliteit en relevantie van de website. Als je op top websites een gastblog wilt plaatsen dan kan het zo zijn dat je al snel € 5.000+ betaald. 

Linkbuildingservice: Gastbloggen

Broken linkbuilding

Broken linkbuilding is een linkbuilding service waarbij je gebroken links op andere websites vindt en de webmasters hiervan op de hoogte stelt. Vervolgens bied je aan om de gebroken link te vervangen door een link naar je eigen website. Deze tactiek is effectief omdat je waarde toevoegt voor de webmasters door hen te helpen hun gebroken links te vinden, terwijl je tegelijkertijd waardevolle backlinks verkrijgt. Deze strategie kun je geheel automatiseren en je kunt uitgebreide scans sturen naar websites. 

Hoe kun je broken links gratis bekijken? Dit kan via bijvoorbeeld Brokenlinkcheck.com

Linkbuilding service: Broken link checker

Brokenlinkcheck.com die bezig is

Dit klinkt in veel gevallen mooi, maar dit wordt vaak als spammerig gezien en kan de reputatie van je bedrijf schaden. Echter voeg je met deze methode wel echt waarde toe voor een website omdat broken links slecht zijn voor de SEO van een website. 

Voordelen

 • Helpt bij het opbouwen van waardevolle relaties met andere webmasters omdat je echt waarde toevoegt.
 • Genereert vaak backlinks van hoge kwaliteit omdat de websites die hier op ingaan al bezig zijn met SEO (anders zouden ze waarschijnlijk niet reageren).
 • Verhoogt de autoriteit van je site.

Kosten

De kosten voor broken linkbuilding kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om gebroken links te vinden en contact op te nemen met webmasters. Een linkbuilding service kan je helpen bij dit proces en de kosten kunnen variëren van € 200 tot € 500 per maand. Je hebt voor deze linkbuilding service ten eerste een scraper nodig om websites te vinden, een broken link checker, een e-mailadres, een e-mail warmer en een e-mailprogramma. Voor deze methode heb je dus wel veel middelen nodig. 

Skyscraper linkbuilding

Skyscraper linkbuilding is een linkbuilding service waarbij je populaire content van andere websites identificeert en vervolgens je eigen verbeterde versie van die content maakt. Vervolgens benader je de webmasters en vraag je of ze bereid zijn om een link naar jouw verbeterde content op te nemen. Deze tactiek werkt goed omdat je waardevolle content creëert die interessant is voor webmasters en je kunt profiteren van de bestaande backlinks van de oorspronkelijke content. Let hierbij wel op dat je altijd een bron vermeld. Het is niet de bedoeling dat je auteursrechten gaat schenden. 

Voordelen

 • Creëert waardevolle content voor je eigen website.
 • Genereert hoogwaardige backlinks.
 • Verhoogt de autoriteit en het bereik van je site.

Kosten

De kosten voor skyscraper linkbuilding kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de content die je wilt creëren en het aantal webmasters dat je wilt benaderen. Een linkbuilding service kan je helpen bij dit proces en de kosten kunnen variëren van € 500 tot € 2000 per maand.

Sociale media linkbuilding

Sociale media platforms bieden een geweldige mogelijkheid om links naar je website te genereren. Door waardevolle content te delen op sociale media en actief deel te nemen aan relevante discussies en community’s, kun je de aandacht trekken van andere gebruikers en webmasters. Een linkbuilding service kan je helpen bij het identificeren van relevante sociale media platforms en het opzetten van een effectieve strategie voor sociale media linkbuilding.

Een geschikt platform hiervoor is LinkedIn. Door in contact te komen met webmasters en goede content te posten op LinkedIn gaan ze jou als autoriteit zien en zullen ze sneller links voor je opnemen in hun artikelen. 

Voordelen

 • Vergroot de zichtbaarheid en het bereik van je site.
 • Genereert verkeer naar je website.
 • Kan leiden tot waardevolle backlinks.
 • Door gebruik te maken van social media kan je direct leads werven (dus 2 vliegen in 1 klap). 

Kosten

De kosten voor sociale media linkbuilding kunnen variëren, afhankelijk van de hoeveelheid tijd en moeite die nodig is om relevante socialemediaplatforms te vinden en een effectieve strategie te implementeren. Een linkbuilding service kan je helpen bij dit proces en de kosten kunnen variëren van € 300 tot € 800 per maand.

Infographic linkbuilding

Infographic linkbuilding is een strategie waarbij je waardevolle infographics maakt en deze deelt op andere relevante websites. Infographics zijn visueel aantrekkelijke en informatieve afbeeldingen die complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier presenteren. Door infographics te delen, kun je de aandacht trekken van webmasters en de kans vergroten dat ze een link naar je website opnemen omdat dit verplicht is door auteursrechten). Een linkbuilding service kan je helpen bij het maken van aantrekkelijke infographics en het delen ervan op relevante websites.

Voordelen

 • Trekt de aandacht van webmasters.
 • Genereert hoogwaardige backlinks.
 • Maakt complexe informatie begrijpelijk en aantrekkelijk.

Kosten

De kosten voor infographic linkbuilding kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit en kwaliteit van de infographics die je wilt maken en de websites waarop je ze wilt delen. Een linkbuilding service kan je helpen bij dit proces en de kosten kunnen variëren van € 10 tot € 100 per infographic. Je kunt zelf infographics maken met websites zoals Canva

Linkbuilding services: Infograpic linkbuilding

Infographic op Ahrefs.com die goed is voor 4.467 backlinks.

Influencer linkbuilding

Influencer linkbuilding is een strategie waarbij je samenwerkt met invloedrijke personen in jouw branche om links naar je website te verkrijgen. Door samen te werken met influencers, kun je profiteren van hun grote bereik en geloofwaardigheid om waardevolle backlinks te verkrijgen. Een linkbuilding service kan je helpen bij het identificeren van relevante influencers en het opzetten van samenwerkingen.

Voordelen

 • Vergroot de zichtbaarheid en het bereik van je site.
 • Genereert hoogwaardige backlinks.
 • Verhoogt de geloofwaardigheid van je site.

Kosten

De kosten voor influencer linkbuilding kunnen variëren, afhankelijk van de bekendheid en het bereik van de influencers waarmee je samenwerkt. Een linkbuilding service kan je helpen bij het vinden van relevante influencers en het onderhandelen over de kosten. De kosten kunnen variëren van € 500 tot € 5000 per samenwerking. Let wel goed op dat je de doelgroep bekijkt van de influencer. Een fashionblogger zal waarschijnlijk zorgen voor 0 backlinks, maar een SEO-influencer die actief is op LinkedIn kan juist zorgen voor heel veel backlinks. 

Vier linkbuilding services om te vermijden

Terwijl er effectieve linkbuilding services zijn, zijn er ook diensten die je beter kunt vermijden. Hier zijn zes linkbuilding services die je moet vermijden:

 • Linkbuilding diensten tegen lage kosten: Diensten die extreem lage kosten aanbieden, leveren vaak geen waardevolle resultaten op en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je site. Voorbeelden hiervan zijn links die je op Fiverr kunt kopen met extreem hoge waardes (DA 90 bijvoorbeeld)
 • Diensten die beloven om je Domain Authority (DA) of Domain Rating (DR) te verhogen: Het manipuleren van deze metrieken heeft geen invloed op je ranking in zoekmachines en kan zelfs leiden tot een penalty.
 • Negatieve SEO linkbuilding: Dit is een onethische praktijk waarbij je de concurrentie probeert te schaden door slechte kwaliteit links naar hun site te sturen. Het is niet effectief en kan zelfs leiden tot wederzijdse schade.
 • Persberichten zonder nieuwswaarde: Het verspreiden van persberichten zonder nieuwswaarde is spammy en levert meestal geen waardevolle backlinks op.

Voorbeeld van een betrouwbare linkbuilding service: Glorypublisher

Als voorbeeld van een betrouwbare linkbuilding service willen we Glorypublisher noemen. Glorypublisher is een platform waar je links kunt kopen en verkopen om je linkbuilding strategie te ondersteunen. Het platform biedt een veilige en transparante omgeving waar linkkopers en linksellers elkaar kunnen vinden en zaken kunnen doen. Glorypublisher werkt met websites van hoge kwaliteit en biedt een breed scala aan linkbuilding mogelijkheden, waaronder gastbloggen, niche edits en skyscraper linkbuilding. Het platform stelt gebruikers in staat om hun linkbuilding campagnes effectief te beheren en waardevolle backlinks te verkrijgen op een makkelijke manier. Doordat iedereen zijn websites kan aanmelden bij Glorypublisher zijn er veel soorten websites te krijgen. Zo is er voor iedereen wel een website die past binnen het budget en voldoet aan de eisen van de linkbuilder. Je kunt je op Glorypublisher helemaal gratis aanmelden en kijken of er wat tussenzit voor jou. 

Conclusie

Linkbuilding is een onderdeel van SEO en kan een grote impact hebben op de zichtbaarheid en ranking van een website op Google of een andere zoekmachine. Het kiezen van de juiste linkbuilding service is van groot belang om backlinks te verkrijgen van hoge kwaliteit en de beste resultaten te behalen. Door te kiezen voor betrouwbare en effectieve linkbuilding services zoals gastbloggen, broken linkbuilding, skyscraper linkbuilding, sociale media linkbuilding, infographic linkbuilding en influencer linkbuilding, kun je je linkprofiel versterken en je SEO doelen bereiken.

Over Glorypublisher

Glorypublisher is een linkbuilding platform waarmee je makkelijk links kunt kopen en verkopen.

Gratis SEO checklist?

Wil je een gratis SEO checklist? Download deze geheel kosteloos!

Over de auteur

Relevante berichten

Scroll naar boven